Caminul de batrani “Vatra Bunicilor” – Recuperare medicala

Programele de recuperare medicala pot fi aplicate pentru o multitudine de afectiuni precum: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni neurologice, cardiovasculare, reumatismale, oncologice, osteoporoza, afectiuni degenerative si posttraumatice.

Caminul de batrani “Vatra Bunicilor” va ofera o gama variata de programe de recuperare medicala:

 WhatsApp Image 2021-07-25 at 17.15.05
Fizioterapie si Kinetoterapie 

Prin fizioterapie se intelege recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii, reintegrarea in activitatea zilnica normala cu imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.
Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe speciale de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni.

Masaj (masoterapie) 

Masoterapia reprezinta o metoda specifica de tratament utilizata in medicina reabilitativa, care se refera la utilizarea masajului in scop terapeutic. Astfel, masajul este o metodă terapeutica care consta intr-o prelucrare metodica si sistematica a partilor corpului uman prin mijloace manuale sau instrumentale in scop terapeutic, pentru tratarea unor afectiuni sau a unor deficiente fizice, si in scop profilactic, pentru combaterea oboselii, intarirea sanatatii si cresterea imunitatii.

WhatsApp Image 2021-07-25 at 17.15.20
WhatsApp Image 2021-07-25 at 17.15.12 Hidroterapia

Hidroterapia este o forma de tratament extern care se bazeaza pe raspunsul corpului la stimuli calzi si reci, sub presiunea apei sarate sau a apei dulci. Apa este utilizata pentru proprietatile sale fizice (factorul termic si factorul de presiune, exercitand o actiune importanta de tip mecanic si termic) dar si pentru proprietatile biochimice ale substantelor continute care pot determina diferite reactii terapeutice.

Parteneri: Horoscop - Roportal